Βιβλίο επισκεπτών

Πρόσφατα άρθρα

Διδακτική Επίσκεψη Δ΄ Τάξης Στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» Για Την Παρακολούθηση Της Μουσικής Παράστασης: «Ο Ήχος Της Ανακύκλωσης»

Ανακυκλώνουμε... Μουσικά

Την Τρίτη 12/12/2014 η Δ΄ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας με τις υπεύθυνες δασκάλες Χρύσα Αγαπουλάκη και Πόπη Γαρεφαλάκη καθώς και τον εκπαιδευτικό μουσικής Παναγιώτη Διαμαντή, επισκέφτηκε την αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», ώστε να παρακολουθήσει την μουσική παράσταση-εργαστήριο  με τίτλο: «Ο ήχος της ανακύκλωσης» που συνδιοργάνωναν το ΚΠΕ Ιεράπετρας με το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς «ΛύρΑυλος» .

Μουσική - Ανακύκλωση - Δημιουργία

      Εάν το παιδί συμμετέχει στη διαδικασία κατασκευής ενός παιχνιδιού η ενός μουσικού οργάνου μαθαίνει να εκτιμά καλύτερα το κάθε υλικό που υπάρχει γύρω του, να εκτιμά τα διάφορα αντικείμενα που μας περιβάλλουν, την εργασία και το μόχθο διαφόρων επαγγελμάτων και φυσικά τη χαρά που προσφέρει το τελικό αποτέλεσμα

    Αξιοποιώντας στο μέγιστο την ηχητική των υλικών ( ξύλο, δέρμα, μέταλλο, γυαλί, καλάμι, κόκαλο, πλαστικό, χαρτί κλπ. ) έχουμε μουσικά όργανα που θα βοηθήσουν το παιδί να αγαπήσει τη μουσική, την τεχνολογία, την παρατηρητικότητα και την εφευρετικότητα. Πώς να κατασκευάζουμε και να παίζουμε 40 μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά και υλικά της φύσης. 40 αντικείμενα καθημερινής χρήσης μεταμορφώνονται σε μουσικά όργανα .

    Το κουτί παπουτσιών, το λάστιχο ποτίσματος, η τρόμπα και το τιμόνι του ποδηλάτου, το κοντάρι του σκουπόξυλου, τα κλειδιά μηχανουργείου, το καλάμι του ψαρέματος, τα σπασμένα πλακάκια, τα κοχύλια, το κόκαλο από το πόδι του προβάτου, η κολοκύθα, τα ποτήρια, η καρέκλα, το πριόνι, το δοχείο από γιαούρτι, τα πλαστικά μπουκάλια, τα αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών, τα καπάκια μπουκαλιών και άλλα πολλά, μεταμορφώνονται σε όργανα με τα οποία τα παιδιά θα φτιάξουν μικρά μουσικά σύνολα και θα συνοδεύσουν το τραγούδι και το χορό.

    Απλές ευφυέστατες κατασκευές, που δεν βγάζουν απλά ήχο αλλά παίζουν εξαίσια μουσική. Μία σπάνια εκπαιδευτική εμπειρία, πλημμυρισμένη από ζωντανή μουσική και τραγούδια, που βοηθά διαδραστικά τους μαθητές να αναπτύξουν οικολογική συνείδηση μέσω της μουσικής δημιουργίας.

Σύνδεση διαχειριστή



Ημερομηνία

Απρίλιος

25

Πέμπτη